Tips voor vervoer & financiën

Een goede voorbereiding is het halve werk. We gaan op kamp! helpt met de andere helft.

Een kamp organiseren is ontzettend leuk, maar het gaat niet vanzelf. Want bij de organisatie van een kamp komt heel wat kijken. We gaan op kamp! helpt bij een goede voorbereiding en geeft je handige tips.

Help… hoe gaan we op kamp en wat kost een kamp? ????

Voorafgaand aan de keuze van een groepsaccommodatie moet je goed bedenken hoe ga je ernaar toe? Er zijn veel mogelijkheden met allemaal eigen voor- en nadelen:
* Fiets voordeel: goedkoop en milieuvriendelijk, nadeel: mogelijke fietspech onderweg, veiligheid op de weg en iedereen moet een veilige fiets hebben
* Touringcar voordeel: makkelijk, brengt je zo op de plek van bestemming, nadeel: hoge kostenpost
* Openbaar vervoer voordeel: milieuvriendelijk en de reis op zichzelf is al leuke activiteit, nadeel: je komt niet altijd exact op de plek van bestemming aan
* Eigen vervoer voordeel: relatief lage kosten, nadeel: veiligheidsaspect en verminderd overzicht
* Boot (bijvoorbeeld voor een verblijf op een van de Waddeneilanden) voordeel: op zich al een activiteit die niet veel kinderen kennen, nadeel: veiligheidsaspect en verminderd overzicht, je komt ook niet direct op de plek van bestemming aan. Er zijn ook locaties op de eilanden die de boottocht bij je verblijf regelen.

Tips bij vervoer naar je groepsaccommodatie:

Verzamelen in de klas

Zorg dat de kinderen hun bagage eerst op een afgesproken plek afleveren. De mensen die helpen met inpakken kunnen alle tassen dan inladen. Je kunt de tassen in de aparte auto’s/busjes inladen of alvast in de touringcar zetten.

De kinderen verzamelen zich daarna in bijvoorbeeld het klaslokaal. Zorg dat alleen de kinderen en het kampteam in het lokaal aanwezig zijn en neem nog even de dag door. Daarbij bespreek je ook de laatste afspraken. Denk hierbij aan: fiets- of busafspraken (hoe te gedragen), lunchafspraken, afspraken over als je op locatie aankomt en hoe we omgaan met elkaar op de locatie.

Met de ouders die mee gaan maak je eventueel ook nog afspraken.

Vooral het maken van duidelijke fietsafspraken is een zeer belangrijk onderdeel. Lees daarover ook verderop het onderdeel tijdens de reis (op de fiets) – Fietstips

Naar de bus(sen)

Wanneer je met meerdere groepen op schoolkamp gaat, zorg er dan voor dat je per groep de bus in gaat en niet met alle groepen tegelijk. Het instappen is vaak een grote enthousiaste bende want het kamp gaat nu écht beginnen!.

Voordat je de bus in gaat nemen alle leerlingen afscheid van hun ouders/verzorgers. Let er op dat het afscheidsmoment voor sommige kinderen best heftig kan zijn. Vaak komen op dit moment de eerste signalen van heimwee naar boven.

Zorg dat je de busindeling van te voren klaar hebt en dubbelcheckt of iedereen er is en in de juiste bus zit.

Lees hier meer over het vervoer.

Financiën/Budget

Begin met het maken van een begroting. Elk kamp heeft een budget. Hoe je hier slim mee om kunt gaan en zelfs kosten kunt besparen lees je hier. Vanuit jouw school of organisatie wordt vast en zeker een bedrag vastgesteld waarmee je het kamp moet organiseren. Meestal bestaat dit uit de bijdrage van de ouders plus een eventuele aanvulling van de school of organisatie. Als je weet wat jouw budget is kun je een begroting gaan opstellen.

De 4 belangrijke kostenposten voor jouw begroting:

  1. Locatie
  2. Vervoer
  3. Eten
  4. Activiteiten

Deze vier kostenposten behandelen we apart. Wanneer je deze kostenposten beheerst en hierin weet te variëren ga je een fantastisch kamp tegemoet.

We gaan op kamp helpt je graag met de voorbereiding en de organisatie van je kamp. Klik hier en bekijk alle handige tips & trucs!

Een goede voorbereiding is het halve werk en voor de andere helft helpt We gaan op kamp!

Tot snel bij We gaan op kamp!

Gerelateerde artikelen