Nieuws & evenementen

We gaan op kamp! Tips keuze activiteitenprogramma

Activiteiten op kamp!

Een goede voorbereiding is het halve werk. We gaan op kamp! helpt met de andere helft.

Het wordt een TOP-kamp! Maar waar beginnen we? Een kamp organiseren is ontzettend leuk, maar het gaat niet vanzelf. Want bij de organisatie van een kamp komt heel wat kijken. We gaan op kamp! helpt bij een goede voorbereiding. Houd Facebook in de gaten, want alle onderdelen voor een geslaagd kamp werken we de komende tijd afzonderlijk voor je uit.

Help… wat gaan we doen op kamp?😨

De groepsaccommodatie is geregeld maar wat gaan we eigenlijk doen op kamp? Een kamp is pas echt geslaagd als iedereen aan het eind van het kamp denkt: Wow wat was dit gaaf! Maar hoe bereik je dit? Met leuke en uitdagende activiteiten! Vandaag helpen we je bij de keuze van de activiteiten op kamp. Ga je bijvoorbeeld de activiteiten zelf organiseren of laat je deze organiseren? En we geven je tips bij de keuze van de activiteiten.

 

Zelf of uitbesteden?

Bedenk van te voren goed wat je allemaal wel en niet wilt laten verzorgen. Zo zijn er veel kamplocaties/groepsaccommodaties  die een volledig verzorgd verblijf aanbieden inclusief activiteiten. De activiteiten zijn dan vaak op of rondom het terrein van de groepsaccommodatie. Zo heb je geen omkijken naar de organisatie en begeleiding van de activiteiten en hoef je niet zelf te beslissen wanneer je wat gaat doen. Vaak is dit iets duurder maar je krijgt er wel een hoop luxe en vooral gemak voor terug!

Je kunt ook deels de activiteiten laten verzorgen. We gaan op kamp! verzorgt in samenwerking met BroSports een grandioos schoolkamp voor een basis- of middelbare school. Spannend, uitdagend, sportief, maar ook gewoon heel erg leuk. In overleg met de schoolorganisatie maken wij jouw schoolkamp op maat. Hierbij verzorgen wij:
* Een geschikte kamplocatie
* Uitdagend activiteitenprogramma
* Draaiboek voor alle medewerkers
* Coördinatie van de dag

Voor meer informatie klik hier.

Wanneer je er voor kiest om alle activiteiten zelf te verzorgen kijk dan goed naar de omgeving. Welke ruimte is er in en rondom de groepsaccommodatie? Zit je bij het water, een meer of de zee en/of heb je een groot veld tot je beschikking? Misschien zit je wel bij of in het bos en kun je activiteiten in het bos doen. Maak een checklist van de materialen die je nodig hebt voor de verschillende activiteiten en maak een draaiboek waarin staat beschreven wanneer welke activiteit plaatsvindt. Bepaal ook de verdeling van de groepen en wie de groepen begeleid. Bij grote groepen heb je voldoende mensen nodig om de activiteiten te begeleiden. Uiteraard moeten deze mensen het ook leuk vinden om activiteiten te begeleiden.

Vaak hebben schoolkampen een hoofdthema waar je je activiteiten aan kan koppelen. Denk hierbij aan “Kennismaking” aan het begin van een schooljaar of “Afscheid” bij een eindkamp van de basisschool. Toch kun je naast deze standaard thema’s veel baat hebben bij een verder uitgedacht thema.

Voordelen van een compleet uitgedacht kampthema:

* Het kamp kan al beginnen voordat je daadwerkelijk op de kamplocatie bent. De groep kan beter naar het kamp toe leven
* Je kan op school met themalessen aandacht aan het onderwerp/thema besteden
* Je krijgt het hele team makkelijker in de sfeer van het kamp
* Wanneer je een thema kiest gebaseerd op een boek, film of televisieprogramma heb je zelfs al heel veel materiaal dat je kunt gebruiken

Sport- en spelmateriaal

Spullen om lekker te kunnen sporten, spelen en knutselen mag je natuurlijk niet vergeten als je op kamp gaat. Neem de materialen mee die je nodig hebt voor de activiteiten en spellen.  En neem daarnaast wat extra materialen mee, het is altijd handig om reserve materiaal te hebben.

Wanneer je sport- en spelmateriaal van de school of sportvereniging meeneemt, vergeet dat dan niet van te voren te reserveren. Begin ruim op tijd met het klaarzetten van alle spullen die je nodig hebt. Loop hierbij alle activiteiten van je programma door.

Wat is altijd handig om mee te nemen op kamp:

* Knutselmateriaal (stiften, potloden, gekleurd papier, grote kartonnen vellen, lijm, plakband, punaises)
* Spelmateriaal (pilonnen, lintjes, speelkaarten)
* Sportmateriaal (als er een speelveld aanwezig is dan is het heerlijk om ook sportspullen mee te hebben zodat de kinderen zich op elk moment van de dag kunnen vermaken)

Houd er rekening mee dat wanneer je sportspullen klaar legt om mee te nemen, je deze niet meer kan gebruiken tijdens de sportlessen. Andersom kan je materialen die je nog wel gebruikt in de sportlessen pas op het laatste moment klaarzetten. Wanneer je een ruimte hebt waar je alles kunt verzamelen kun je hier ook de boodschappen neer zetten. Op die manier heb je alle spullen bij elkaar.

We gaan op kamp helpt je graag met de voorbereiding en de organisatie van je kamp. Klik hier en bekijk alle handige tips & trucs!

Een goede voorbereiding is het halve werk en voor de andere helft helpt We gaan op kamp!

Tot snel bij We gaan op kamp!