Nieuws & evenementen

Kampeerboerderij “De Kiek” bestaat 60 jaar!🎉

Kampeerboerderij “De Kiek” is van start gegaan in 1959. Dat betekent dat zij dit jaar een jubileumjaar hebben van 60 jaar! In 1959 ging een groep van een kerkkoor graag op kamp in Brabant. Vroeger werden de koeien in de wei gemolken en stond de veestal leeg. Die werd zeer goed schoongemaakt, zakken met stro erin op de grond en de eerste groep kampeerde op de boerderij. De boerderij grensde vroeger aan een gebied van Dhr. Kiekens en zo werd de kampeerboerderij ā€œDe Kiekā€ gedoopt.
De groei van de kampeerboerderij werd ieder jaar voortgezet. In 1976 namen Jozef en Lenie, de huidige eigenaren de boerderij met vee en kampeerboerderij over van de ouders van Jozef. Er werd steeds verder uitgebreid. Er kwamen slaapzalen bij, een recreatiezaal, grote keuken en wasgelegenheden.Ā  Door het ideale gebied achter de boerderij met bossen en heideveld, en een gratis toegankelijk zwembad op loopafstand is het ook ideaal om met een laag budget de dagen op te vullen. Er is ook een puzzel/wandeltocht vanaf de kampeerboerderij. Ook zijn er diversen fietsroutes via het ā€œBels Lijntjeā€ fietspad van Tilburg naar Turnhout voor de boerderij langs. U bent ook zeer nabij De Efteling en Bobbejaanland.
Het is intussen uitgegroeid naar een bedrijf met een capaciteit van 170 personen die hier kunnen verblijven. Jozef en Lenie, vinden de grote gastvrijheid, de natuur en het mooie platteland laten beleven, de belangrijkste ingrediƫnten om een fijn verblijf te geven aan hun gasten. Die variƫren van scholen en sportverenigingen, tot studenten en buitenlandse groepen. Het is zeer divers. Maar dat vinden Jozef en Lenie net de charme van deze bedrijfstak.
Bij kampeerboerderij “De Kiek” is het nooit saai. Lenie en Jozef kunnen er een boek over schrijven met leuke ervaringen en anekdotes. Maar de veehouderij is voor hen ook zeer belangrijk. Ze geven daarom graag excursies aan de groepen om ze ook zo kennis te laten maken met het echte boerenleven. Er hebben al zeer veel groepen ook een bevalling van een koe meegemaakt. Een ervaring die niet snel wordt vergeten. Lenie en Jozef vertellen: We hebben met “De Kiek” is inmiddels 60 jaar de kampeerboerderij en het is nog altijd nog zeer leuk om iedereen te mogen ontvangen en ontmoeten. En de gasten het gevoel geven dat ze verwend worden is altijd fijn. We gaan er nog graag vele jaren mee door. We hopen nog veel gasten onze gastvrijheid te mogen geven in het mooie Brabantse Alphen.”Ā 
GeĆÆnteresseerd? Ga snel naar de informatie over Kampeerboerderij De KiekĀ op de website van We gaan op Kamp!Ā