Eten tijdens uw kamp

Een goed humeur begint met goed eten en drinken

Bedenk van te voren goed wat u allemaal wel en niet wilt laten verzorgen. Zo zijn er veel accommodaties die een volledig verzorgd verblijf aanbieden. Hierbij worden ontbijt, lunch en diner verzorgd. Vaak is dit iets duurder maar u krijgt er wel een hoop luxe voor terug! In de kwaliteit van deze verzorging zit wel veel verschil.

Wanneer u er voor kiest om alle maaltijden zelf te verzorgen kijk dan goed naar de staat en functionaliteit van de keuken en voorraadruimte.

gedekte tafel

Bij groepen groter dan 30 personen raden wij aan om de maaltijden uit te besteden.

U kunt bij kleinere groepen de maaltijden zelf verzorgen. U kunt er ook voor kiezen een combinatie te maken van zelf koken en uitbesteden. Aangezien het kamp een feest is hoeft u niet altijd gezond te eten. De ene avond kunt u pannenkoeken bakken (meteen een leuke activiteit voor de kinderen). De tweede avond kunt u bij een plaatselijke snackbar lekker frietjes ophalen/bestellen.

Blijft u langer weg, dan is een gezonde maaltijd wel prettig!

Binnenkort vindt u hier ook onze menutips en suggesties voor gezonde kampmenu’s.

 

Corvee

Afhankelijk van uw verblijfsvorm heeft u best wat werk te verrichten om te kunnen eten. Veel groepen kiezen er voor om met corveediensten te werken. De kinderen zullen dan zelf de tafel moeten dekken, afruimen en eventueel afwassen.

Mocht u met corveediensten gaan werken deelt u de groep dan bij aanvang in verschillende ‘werkploegen’ in. Op deze manier verdeelt u het werk en hoeft niet iedereen tegelijkertijd aan het werk. Probeer om de ochtend-, middag- en avonddiensten eerlijk te verdelen (’s avonds afwassen is natuurlijk veel meer werk dan ’s ochtends).

Mocht u zelf voor de maaltijden zorgen dan werkt het makkelijk als u dat met een vast kookteam doet (er zijn altijd ouders of leraren die dit leuk vinden of als een mooie uitdaging zien). Minder snel, maar wel heel leuk is het om de kinderen ook te laten helpen met koken. Net als bij de corveediensten kunt u hier een schema voor maken of u kunt vragen welke kinderen dit leuk vinden om te doen en alleen hen indelen.

Belangrijke zaken om aan te denken voor het eten:

  • Eet zo gevarieerd mogelijk
  • Zorg ook voor wat fruit tussendoor
  • Drink voldoende! (las gezamenlijke drinkpauze’s in)

Na het eten kunt u de kinderen die geen corvee hebben even vrij geven. Ze kunnen dan op hun eigen manier het eten laten zakken en zich voorbereiden op de eerste avondactiviteit.

Mocht u hebben afgesproken dat er een vast belmoment met de ouders is dan is direct na het eten een goed moment.