Benodigdheden

"Voor een kamp heeft u veel spullen nodig"

Wat u allemaal nodig heeft voor een kamp

De meeste spullen heeft u vaak al in huis, soms zonder dat u het zelf wist. Maak van te voren een lijst met benodigdheden zodat u op tijd kunt beginnen met het verzamelen van alle spullen.

Wanneer u naar een kamplocatie gaat waar alles al geregeld is (maaltijden en activiteiten) heeft u vanzelfsprekend minder nodig. Toch raden wij aan om een basisvoorraad aan bepaalde artikelen mee te nemen. Denk hierbij aan spelmateriaal of lekkernijen voor tussendoor.

koffers

De benodigdheden zijn als volgt onderverdeeld:

 1. Boodschappen (voor het dagelijkse eten en onderhoud)
 2. Sport- en spelmateriaal
 3. Materiaal dat de deelnemers zelf meenemen (paklijst)

 

1. Boodschappen

Bedenk goed wat u aan boodschappen wilt gaan doen en hoe u deze op de locatie laat komen. Spreek goed af wie de boodschappen doet en waar ze worden gehaald. Een pasje van een groothandel is erg fijn en scheelt vaak een hoop geld.

Het werkt het makkelijkst als u al uw boodschappen van te voren heeft gedaan. Zo zorgt u ervoor dat u tijdens het kamp niet weg hoeft. Laat u de boodschappen tegelijk met de groep vervoeren of zorgt u dat de boodschappen vooruit worden gebracht?

Tegenwoordig kunt u vrijwel overal in Nederland boodschappen laten bezorgen. Hierdoor ontstaat de ideale mix van het van te voren bestellen en op het kamp laten afleveren van de boodschappen. Als u alle boodschappen kunt laten afleveren scheelt dat een hoop werk. Wanneer u een compleet verzorgd verblijf heeft geboekt heeft u natuurlijk een stuk minder nodig.

Toch zijn er altijd meer boodschappen te doen dan u denkt.


Deze boodschappen mag u zeker niet vergeten:

 • Drinken (voor tijdens het hele kamp! Limonade werkt erg makkelijk, frisdrank kunt u ter afwisseling voor in de avonduren gebruiken)
 • Ingrediënten voor de warme maaltijden (moet u zelf koken of wordt dit verzorgd?)
 • Brood en beleg voor het ontbijt en de lunch (gaat u langer dan 2 dagen op kamp dan is het aan te raden contact op te nemen met een plaatselijke bakker voor vers brood)
 • Snoepjes/koekjes (wanneer ú voldoende inslaat en dit van te voren meedeelt hoeven de kinderen zelf niks mee te slepen. Dit voorkomt dat het ene kind bergen snoep meeneemt en een ander kind niks heeft)
 • Chips (voor tijdens de bonte avond of andere gezellige momenten)
 • Koffie en thee (bij sommige locaties wordt dit meegeleverd maar bij de meesten zult u zelf voor het hoognodige ‘bakkie’ moeten zorgen)
 • Wc-papier (ook als er op de locatie wc-papier aanwezig is blijft het handig extra mee te nemen voor onderweg en tijdens de activiteiten)

Wanneer u iemand vooruit laat reizen kan deze persoon alvast de boodschappen uitpakken en bijvoorbeeld een glaasje drinken voor iedereen klaarzetten. Zo zorgt u voor een warme ontvangst van de groep. (Overigens levert het klaarzetten van koffie voor de collega’s dusdanig veel krediet op dat u er het hele kamp op kunt teren!)

 

2. Sport- en spelmateriaal

Materiaal wat u zeker niet mag vergeten voor uw kamp zijn spullen om lekker te kunnen sporten, spelen en knutselen. Natuurlijk neemt u de materialen mee die u nodig heeft voor uw spellen, maar daarnaast is het aan te raden wat extra mee te nemen.

Wanneer u sport- en spelmatariaal van de school of sportvereniging meeneemt vergeet dat dan niet van te voren te reserveren. Begin ruim op tijd met het klaarzetten van alle spullen die u nodig heeft. Loop hierbij alle activiteiten van uw programma door.

Wat kunt u sowieso meenemen naar uw kamp:

 • Knutselmateriaal (stiften, potloden, gekleurd papier, grote kartonnen vellen, lijm, plakband, punaises, etc.)
 • Spelmateriaal (pilonnen, lintjes, speelkaarten, etc. Afhankelijk van uw programma)
 • Sportmateriaal (als er een speelveld aanwezig is dan is het heerlijk om ook sportspullen mee te hebben zodat de kinderen zich op elk moment van de dag kunnen vermaken)

Houd er rekening mee dat wanneer u sportspullen meeneemt en deze op tijd klaar legt u ze niet meer kunt gebruiken tijdens de sportlessen. Andersom kunnen materialen die nog wel worden gebruikt in de sportlessen pas op het laatste moment worden klaargezet.

Wanneer u een ruimte heeft waar u alles kunt verzamelen kunt u hier ook de boodschappen neer zetten. Op die manier heeft u alle spullen bij elkaar!

 

3. Materiaal dat de deelnemers zelf meenemen (paklijst)

Binnenkort vindt u hier een paklijst die u aan uw deelnemers kunt sturen.