We gaan op kamp! naar Friesland????⛵

Wij gaan op kamp! oftewel op z’n fries: Wy geane nei kamp!

Dit jaar staat in het thema van de verschillende provincies. Elke provincie heeft haar charme, prachtige natuurlijke omgevingen en leuke activiteiten.

Groepsaccommodaties in Friesland in de spotlights:

Wist je dat?

* De 11 steden van de Elfstedentocht zijn Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum
* Friesland heet sinds 1994 officieel Fryslân, maar buiten Fryslân noemt iedereen deze noordelijke Nederlandse provincie Friesland.
* Behalve om de Elfstedentocht staat Friesland ook bekend om de vele meren en watersport.
* Watersportactiviteiten zoals suppen, zeilen, Fierljeppen oftewel polsstokspringen, kanoën heel populair zijn in Friesland.
* De vier Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren tot Friesland. Texel, het laatste Waddeneiland, behoort tot Noord-Holland.
* Vanuit Friesland kan je via de Afsluitdijk naar Noord-Holland rijden.
* Qua oppervlakte is Friesland de grootste Nederlandse provincie.
* 20% van de provincie Friesland bestaat uit grasland
* We gaan op kamp! in het Fries : Wy geane nei kamp! is?

Ervaar Friesland en doe mee aan de unieke activiteiten!

Volledig vernieuwde groepsaccommodatie, uniek en Hip!

Sinds 2019 heeft Fries en Fruitig een nieuwe groepsaccommodatie aan het water die zich heel goed leent voor schoolkampen voor groep 7/8 en de middelbare scholen. Het leuke is dat de groepsaccommodatie een speciale vuurplaats heeft, een groot terras, groot voetbalveld, volleybalveld en vele leuke activiteiten in de omgeving. In 2019 is de boerderij volledig vernieuwd, waarbij verschillende slaapkamers eigen sanitair hebben (voor de begeleiders). Kijk uit over de Friese weilanden, doe mee aan de activiteiten en geniet aan het eind van de dag van het kampvuur met marshmallows.

Zeer afwisselende programma’s met educatie, watersport en outdoor voor groep 7/8 & middelbare scholen

De eigenaren Jelte & Marijke bieden schoolkampen aan waarbij educatie, watersport en outdoor vaste onderdelen zijn van het pakket. De programma’s zijn afwisselend, krachtig en voor iedereen toegankelijk. Leerlingen doen activiteiten die ze thuis nooit zouden doen en dat maakt dit kamp zo bijzonder! Ook voor scholen die geen watersport in het programma willen zijn de programma’s geschikt. De activiteiten zijn indien gewenst allemaal begeleid.

Voorbeelden activiteiten:

  • SUP polo
  • Bootcamp kennismaking
  • Yoga
  • Kano tour
  • Mountainbiken
  • Expeditie Fries & Fruitig
  • Polsstokspringen clinic
  • Dans clinic

Alles inclusief 3 dagen voor € 99,- (catering & activiteiten)
Iedere school wil andere activiteiten en dat kan bij Fries en Fruitig! Van de acht activiteiten mag iedere school er vier uitkiezen tijdens het 3-daagse schoolkamp. De zes maaltijden zijn inclusief. Ook 5- en 2 daagse schoolkampen zijn mogelijk.

Vroegboekactie: Tot maart 2020 € 89,- p.p. voor het all-in pakket.

Een heerlijk bed voor de docenten/leiding. De leraren hebben een eigen appartement in de groepsaccommodatie. Garantie voor een goede nachtrust en de activiteiten zijn veelal begeleid dus je kan lekker meegenieten!

Scholen van 30 tot 200 leerlingen kunnen bij Fries & Fruitig terecht.
Bekijk hier het schoolkamp Filmpje en neem hier contact op met Fries & Fruitig schoolkampen.

Ben je benieuwd welke accommodaties Friesland nog meer heeft ga dan naar de website van We gaan op kamp!

Een goede voorbereiding is het halve werk en voor de andere helft helpt We gaan op kamp!

Tot snel bij We gaan op kamp!

Gerelateerde artikelen